Българският национален отбор по минифутбол продължава да пише история, като достигна до полуфиналите на Европейското първенство в Словакия.

Родният тим достигна сред най-добрите четири на континента след впечатляващ успех с 3:1 над Франция.

Така след скалпа на Италия, който вчера националите ни взеха, сега и отборът на Франция бе изхвърлен от България.

Това ни осигури място на полуфиналите, където утре ще срещнем един измежду Чехия и Румъния, които се изрпавят в повторение на финала от последното издание. Тогава титлата отиде при чехите, но пък Румъния е най-успешният европейски тим в този формат на футбола, със своите шест титли на Стария континент.

Резултатът в днешния четвъртфинал откри Мирослав Кайряков в 21-ата минута, а малко по-късно, в началото на второто полувреме Светлозар Табаков успя да удвои.

Надмощието на родния тим продължи и малко преди края на 50-минутиния мач, с трети гол Ангел Рахов на практика реши всичко в мача и осигури мястото на полуфинал за България.

Франция все пак върна един гол за статистиката в добавеното време, когато очевидно вратарят на България подцени ситуацията и наивно пусна гол с глава на Фредерик Буве.

Още с вчерашното си класиране на четвъртфиналите, отборът на България си осигури първо участие на Световно, което ще се проведе следващата година, а страната домакин тепърва ще се решава.