Притесненията в Бразилия около състоянието на Неймар продължават, като контузията на звездата на Селесао може да го извади за мач повече от очакваното.

Неймар получи травма в глезена по време на откриващия мач на бразилците срещу Сърбия, заради което пропусна двубоя срещу Швейцария в понеделник, а и ще отсъства от утрешния сблъсък срещу Камерун, който не е от особено голямо значение за вече класиралите се бразилци.

Според медиите в страна обаче Неймар няма да може да играе и в понеделник, когато по всяка вероятност в ролята си на победител в своята група, Бразилия ще играе осминафинал срещу един измежду Гана и Уругвай.

Има минимални шансове съперник в този мач да е Португалия, но това на този етап изглежда като доста малко вероятен сценарий.

Според "Globo", Неймар няма как да поднови тренировки преди събота, а това значително ограничава шансовете му да е в кондиция за осминафинала в понеделник.

Разбира се, нищо на този етап не е изключено и за неговото включване в мача ще се преценява в последния момент.

Именно травмата на Неймар е най-големият удар за селекционера Тите, както и за цяла Бразилия, която общо взето от около седмица коментира само и единствено състоянието на своята футболна звезда.