Нов ден и поредната порция слухове около Неймар - новината, която тормози цяла Бразилия вече повече от седмица.

Голямата звезда на Селесао получи контузия в глезена след терора и ритането, на което беше подложен от сръбските играчи в първия мач от групата.

Първоначално информациите бяха, че нещата не са толкова плашещи и с няколко дни почивка, Неймар ще е готов за фазата на елиминациите, където Бразилия вече има гарантирано място.

С всеки ден нещата около звездата на тима ставаха още по-притеснителни, за да се стигне до вчерашното твърдение на изданието "Globo", че Неймар е почти невъзможно да играе в осминафиналния мач, който най-вероятно ще бъде срещу Гана или Уругвай.

От днес обаче слуховете са още по-неприятни, защото вече говорим за край на Мондиала за играча на ПСЖ.

Някои издания в Бразилия написаха, че става въпрос за увреждане на връзките на глезена му, което със сигурност няма да му позволи да играе в който и да е мач до 18 декември, когато е финалът.

Кратък коментар по темата даде и бащата на играча, който само изрази надежди, че ще може да види сина си в игра до края на Мондиала.

До този момент от щаба на Бразилия отказват да дадат каквато и да е прогноза за неговото завръщане, което дава още повече възможност на слуховете за състоянието му да се появяват всеки ден.

От пресконференцията на селекционера Тите пък стана ясно, че тази вечер срещу Камерун ще видим един доста експериментален бразилски състав, който ще бъде изведен от Дани Алвеш с капитанската лента.

Това означава, че десният краен бранител ще се превърне в най-стария играч на Бразилия в историята на Световните първенства със своите 39 години.