Докато Дани Алвеш започва третия си месец в затвора, медиите продължават да ровят и изнамират нови пикантерии около скандала с обвиненията за изнасилване.

А най-новото разритие е за чат няколко часа след инцидента в нощен клуб. Още на другата сутрин най-добрият приятел на Алвеш - неговият личен готвач Бруно Бразил, се свързва с братовчедката на ищцата. Телевизионното предаване El Programa de Ana Rosa успява да стигне до въпросния чат, който е и част от съдебните доказателства по делото.

Във въпросните съобщения Бразил, който след ареста посещава Алвеш всяка седмица в затвора, се опитва да разбере дали другата страна ще подаде жалба в полицията за случилото се. Разбира се - повдига темата доста дискретно.

В Instagram той пише на дамата "Харесахме ви много, вие се страхотни момичета. И двете можете винаги да разчитате на нас. Изпращам ти номера и адреса ми - винаги сме на линия за всякакъв вид помощ и съдействие, просто кажете какво е и ще го осигурим".

А отговорът, който получава, е лаконичен: "Благодаря.Честита Нова година и на вас", тъй като въпросното парти в нощния клуб се случва точно на 31 декември вечерта.

Разбира се, интерпретациите на въпросните съобщения са двупосочни. От лагера на момичето са категорични, че Алвеш е използвал най-добрия си приятел, за да сондира какви са последствията от случката в дискотеката и да се опита да предложи пари, за да не се шуми.

Докато адвокатите на бразилеца изтъкват, че от комуникацията става ясно, че двете страни са се разделили с приятелски чувства и не може да става дума за изнасилване, а за секс по взаимно съгласие.

Припомняме, че от 20 януари Алвеш се намира в затвор в Барселона, като съдът му отказа пускане под гаранция или по-лека мярка. Самият футболист наскоро остана и без съпругата си Йоана Санс, която публично обяви, че е подала документи за развод и изтри всичките й общи снимки с играча.