Само в рамките на няколко часа феновете във Франция и Аржентина бяха сериозно обезпокоени относно състоянието на две от най-големите звезди на Мондиала.

Първо лоши новини дойдоха от лагера на Франция, където Карим Бензема напусна тренировката на отбора контузен и изглежда, че вече няма никакъв шанс да вземе участие в първия мач срещу Австралия, който е във вторник.

Нападателят започна тренировката с останалите си съотборници, но напусна по средата на заниманието поради дискомфорт. Карим Бензема се присъедини към основната група на френския национален отбор по време на днешното занимание заедно с Рафаел Варан за първи път от началото на лагера, но по средата на тренировката бе принуден да напусне, тъй като почувства остра болка.

От лагера на "петлите" отказаха коментар, докато не излязат резултатите от спешно насрочените нови изследвания на актуалния носител на "Златната топка".

Малко след това пък на тренировката на Аржентина също бе горещо, тъй като суперзвездата Лионел Меси се подготвя на облекчен режим три дни преди първия мач на "гаучосите" от световното първенство срещу Саудитска Арабия.

Меси до последно не излезе да тренира със своите съотборници, а 10 минути преди края на заниманието той все пак стъпи на терена, но само за да да направи няколко леки упражнения, без да докосва топката.

Нападателят лекува контузия в глезена, заради която пропусна последните два мача на ПСЖ.

Според аржентинските медии, Меси ще може да играе в откриващия за тима мач срещу Саудитска Арабия. Възможно е обаче той да не стартира като титуляр, ако има и най-малки съмнения за здравословното му състояние.

Getty Images