Към момента са продадени около 650 000 билета за световното първенство по футбол за жени, което ще се състои през лятото в Австралия и Нова Зеландия. Мондиалът ще започне на 20 юли и ще приключи на 20 август, като организаторите и ФИФА очакват общата бройка на билетите, закупени от феновете, да бъде някъде около 1.5 милиона.

Прогнозите сочат, че за цялата продължителност на турнира, в глобален план близо 2 милиарда зрители ще го наблюдават по телевизията.

"Мисията на ФИФА е да организира най-голямото и най-доброто Световно за жени в историята досега", заяви генералният секретар на организацията - Фатма Самоура.

В мачовете от първия ден, когато започват домакините, се очакват над 100 000 души по трибуните. Нова Зеландия ще играе с шампионите от 1995 година Норвегия на "Идън Парк" в Окланд, докато Австралия ще приеме Ирландия на "Стадион Австралия" в Сидни. Капацитетът на двете съоръжения е съответно 50 000 за новозеландския и 83 500 за австралийския.

Австралийските националки трябваше да открият кампанията си на "Сидни Футбол", който побира 45 500 зрители, но огромният интерес доведе до промяна на съоръжението за първия двубой.

Това ще бъде девето издание на Световното за жени, като дебютното бе през 1991 година и се състоеше от 12 отбора, а титлата бе за САЩ. Именно американките са най-успешни с общо 4 титли, както и с един сребърен и три бронзови медала.

Общо 32 отбора ще вземат участие, като 10 стадиона в 9 различни града ще приемат събитието. Осем отбора ще дебютират на Мондиал - Португалия, Ирландия, Виетнам, Филипините, Хаити, Панама, Замбия и Мароко. Дания пък се завръща на турнира след 16-годишна пауза.