Криминалната процедура срещу президента на ФИФА Джани Инфантино за срещи, които е имал с бившия главен прокурор на Швейцария, е приключена, обявиха от швейцарската прокуратура, цитирана от БТА.

Разследването бе отворена през юли 2020 заради жалба за срещи между Инфантино, бившия главен прокурор Михаел Лаубер и главния прокурор на кантон Вале Риналдо Арнолд.

Двама федерални прокурори - Ханс Маурер и Улрих Ведер, се заеха със случая, но той приключи без повдигнати обвинения.

"ФИФА отбелязва, с изключително задоволство, решението на двамата федерални прокурори да приключат процедурата срещу Джани Инфантино във връзка с така наречения "случай Лаубер", заявиха от централата в комюнике.

"Това е пълна и чиста победа за мен, за ФИФА и за справедливостта", каза самият Инфантино. "Сега е ясно, че обвиненията срещу мен бяха опит на жалки, завистливи и корумпирани хора, които се опитваха да навредят на репутацията ми. Ако тези хора им е останала съвест, те трябва да се извинят за щетите, които нанесоха", допълни той.

От прокуратурата потвърдиха, че са разследвали четири срещи - през 2015, две пред 2016 и през 2017 за "съмнения, че офисът на Главния прокурор на Швейцария е бил в услуга на ФИФА".