ПСЖ отказа да върне Килиан Мбапе в първия състав и на старта на последната седмица преди първия кръг от сезона във Франция. На 12 август отборът играе с Лориан у дома, но се очаква нападателят да е извън групата.

Появява се и вътрешен конфликт, защото по информация на парижките медии Луис Енрике, треньорът на ПСЖ, иска Мбапе да бъде с отбора.

Но ръководството е непреклонно - изолацията продължава за Килиан, както и за още звезди като Леандро Паредес, Джорджиньо Вайналдум и Юлиан Дракслер. Тяхната ситуация е неясна, нежелани в отбора, а и без оферти за трансфер към момента. Около тях има още 11 футболисти, трениращи отделно, станали известни вече като "бомбения отряд".

Мбапе можеше да бъде продаден на саудитския Ал Хилал, но сам отказа предложението. Той има договор за още година в Париж, а и е капитан на клуба.

Положението е абсурдно, но е и пълен цайтнот - най-добрият играч и най-разпознаваема звезда на ПСЖ тренира отделно от отбора си, не играе за него, а същевременно с това явно няма да напусне клуба за още 12 месеца.

Според британските медии Челси е проявил интерес да вземе аса под наем за година, но Мбапе не желае, защото лондончани не играят в Шампионската лига през този сезон.

А и ПСЖ се дърпа за наем, искайки да вземе голяма трансферна сума за звездата си сега.

След година ще го изпусне без такава, когато на 1 юли Килиан стане свободен агент.