Част от заплащането на Лионел Меси в новия му клуб ПСЖ ще се извършва в криптовалута, разкри френският в. "Екип".

В договора на звездата е включен определен процент от бонусите, които той ще получава в следващите два сезона, които да се изплащат в токени с име "$PSG.". Щабът на Лео се е съгласил с това без уговорки, въпреки нестабилния характер на тази валута.

В контракта са включени и дялове от катарското спортно дружество, което притежава клуба и няколко други големи институции във футбола и спорта по света. Собственик е катарското кралско семейство, а от 2 г. дружеството е на борсата.

"Екип" също така съобщава, че Меси е направил големи компромиси, за да подпише в Париж. Той се е съгласил с всички условия по договора за няколко часа, след като е разбрал, че не може да подпише с Барселона.

Изданието твърди, че офертите към него са били 3, а интерес са проявили общо 6 клуба на континента. Предполага се, че Манчестър Сити и Челси са клубовете, които са дали конкретни предложения.

Испанският "Марка" пък разкрива прелюбопитната информация, че Флорентино Перес, президентът на Реал, също е потърсил контакт с щаба на Меси.

Но е срещнал "любезен отказ" изобщо да има преговори по темата с евентуално преминаване на Лео в отбора, който наказваше толкова често с големия враг Барса през годините.

В четвъртък аржентинецът направи първа тренировка с новия си отбор и информациите са, че е напълно готов за игра въпреки кратката му ваканция. Едва ли ще е титуляр в събота вечер срещу Страсбург в Париж, но почти сигурно ще е в групата.

Меси не бе тренирал с Барселона преди преминаването в ПСЖ заради удължената почивка, а и заради липсата на договор с клуба.

ФИФА има предупредителен протокол, че играч без действащ контракт е добре да не тренира на пълни обороти с отбор, защото при контузия няма как да влязат в сила застрахователни полици и т.н. подробности, които пазят интересите му.