За първи път от над 500 дни в Испания се игра футбол пред пълни трибуни, а "Уанда Метрополитано" в Мадрид изживя една от най-великите си вечери.

Там над 60 хиляди фенове в червенобели фланелки видяха как любимият им Атлетико бие Барселона с 2:0.

Бандата на Чоло Симеоне гросмайсторски се разправи със закъсалия си каталунски съперник, като по този начин се изравни със съгражданите си от Реал на върха в Ла Лига, макар Кралския клуб да е с мач по-малко.

А победата тази нощ бе изцяло в стил Диего Симеоне, защото Барса имаше огромно предимство при владението на топката, наглед контролираше мача, но в нито един миг не изглеждаше като тим, който може да си тръгне с нещо от Мадрид.

Атлетико бе перфектен в защита и стряскащо ефективен при контраатаките си в предни позиции. И сякаш с тази страхтона страгегия, мачът напълно бе решен още през първото полувреме.

Отлична комбинация с едно докосване между Феликс, Суарес и Лемар, изведе фенският атакуващ халф на отлична позиция и той не сбърка, извеждайки Атлетико напред в 23-ата минута.

В самия край на първата част се случи и това, от което феновете на Барселона се опасяваха най-много - Луис Суарес вкара.

Прокуден преди година от 'Ноу Камп" като вече безперспективен, той се оказа на върха на поредната контраатака и завърши по хладнокръвен начин, както го е правил стотици пъти в криерата си.

Барса бе единственият тим, срещу който Суарес не бе вкарвал, но уругваецът спази обещанието си и не се зарадва в знак на уважение към бившия си клуб.

Снимка: Getty images

С това до голяма степен всичко на "Уанда Метрополитано" приключи, защото ако има нещо, в коеот Чоло Симеоне е ненадминат, това е затварянето на подобни мачове.

Атлетико отлично уби темпото през втората част и нито за миг не изглеждаше, че Барса може да стигне до гол.

Така Атлетико има по 17 точки на върха с Реал, а кризата в Барса продължава с пълна сила. Катлаунците са едва девети в класирането, макар точките им изоставане да не са чак толкова много - 5.

Снимка: Getty images