Звездата на женския национален отбор по футбол на САЩ - Меган Рапино, се изказа остро след скандала с колежката й от Испания Джени Ермосо.

По време на награждаването след световното първенство испанската футболистка беше целуната по устата от президента на испанската федерация Луис Рубиалес, което предизвика много реакции.

Рапино, която е всеизвестен защитник на правата на жените и от дълго време предизвиква за еднакво заплащане за двата пола в спорта, нападна Рубиалес.

"Това е картина, която сигнализира за дълбоко ниво на сексизъм във федерацията, а този мъж Рубиалес се хвана за чатала след последния съдийски сигнал.

В какъв обърнат свят живеем? На най-голямата сцена, където трябва да празнуват, Джени е нападната от този човек. Това ме накара да се замисля колко много трябваше да понесе този испански отбор. Някои от футболистките се оплакаха от отношението на техния треньор и федерацията, и вече не са в отбора", каза Рапино.

Иначе 38-годишната Рапино имаше разочароващо световно първенство, като изпусна една от дузпите при загубения осминафинал срещу Швеция.