Маркъс Рашфорд продължава с добрите си дела извън терена. След като получи Орден на британската империя заради кампанията си за осигуряване на милиони пакети с безплатни храни за социално слаби деца, сега десетката на Манчестър Юнайтед поде друга кауза спрямо подрастващите.

Английският национал стартира клуб за четене на книги в партньорство с голямо английско издателство, за да промотира четенето и грамотността сред всички деца, без значение от социалния им статут. Самият футболист призна, че му се иска да е имал възможността да чете повече като дете, но тогава за семейството му приоритет е била храната, а не книгите.

"Представете си ако всички деца бяха на едно и също игрище, равнопоставени. Представете си, ако всички започвахме от едно място, а не с 20 метра разлика. Представете си как децата се събуждат и вярват, че сънищата и мечтите им мога да се превърнат в реалност. Представете си какво може да стане с бъдещето на страната, ако децата имат вяра", написа Рашфорд в профила си в Twitter.

Първото заглавие от партньорството ще носи заглавието "ТИ СИ ШАМПИОН: Отключи своя потенциал, открий своя глас и бъди най-доброто, което можеш да бъдеш". Книжката ще бъде илюстрирана и ще е насочена към деца между 11 и 16-годишна възраст, като се очаква да излезе на пазара догодина. 

Всяка част от книжната поредица ще започва с история от живота на Рашфорд и ще обхваща теми като важността на образованието, положителната нагласа, културата на разбиране и жените като примери за подражание.