Жестокото убийство на Даниел Кореа, футболист в Бразилия, развълнува страната преди дни. А сега вече са ясни и детайлите около него, както и мотивите на извършителя.

24-годишният Кореа бе футболист на Сао Пауло, който играеше под наем в Сао Бенту.

Убийството е станало в къщата на бизнесмена Едисон Бритес, който е празнувал 18-ия рожден ден на дъщеря си Алана. Версията на арестувания за извършеното деяние е, че е заварил футболиста полугол в стая от къщата, опитващ да изнасили съпругата му Кристина. Но намерени в телефона на приятел на убития съобщения в чат на WhatsApp, промениха изцяло картинката на събитията.

Даниел Корея не е опитвал да изнасили съпругата на бизнесмена, а е правил секс с нея в една от спалните на къщата, докато партито вървяло с пълна сила.

Той пратил и снимка (долу) на приятеля си, на която Кристина се вижда на леглото зад него, като написал: "Оправих майката на рожденичката". В отговор е бил предупреден, че "ако онзи те хване, лошо ти се пише". Именно това се е случило.

Приятели на Едисон Бритес твърдят, че не са го удържали и той е убил Даниел Кореа. Но и това едва ли е точно така.

Аутопсията разкри, че футболистът е с прерязано гърло и отрязани гениталии, накълцан по цялото тяло с повече от един остър предмет. Смята се, че извършителят не е можел да го стори сам и без помощ.