Нюкасъл отпадна от турнира за Купата на Англия след поражение с 1:2 от Шефилд Уензди, а оплакване от страна на феновете на "свраките" разбуни духовете. Срещата се игра на стадион "Хилзбъро", за съжаление печално известен с трагедията от 1989 година, когато общо 96 души загиват при препълване на един от секторите на стадиона, след като полицията решава да пусне на трибуните и чакащите да влязат фенове. 

По-късно общата бройка на жертвите стана 97.

Сега Футболната асоциация на Англия ще разследв сигнал от страна на привържениците на Нюкасъл, които твърдят, че в сектора им при гостуването на Уензди са били допуснати повече хора, отколкото позволява капацитета му. Част от запалянковците твърдят, че са се почувствали в опасност и смятат, че трябва да се обърне повече внимание за случващото се в сектора за гости на стадиона в Шефилд.

Както и през 1989-а в случая с Ливърпул, сега агитката на Нюкасъл бе настанена в тази фатална част на стадиона, в която смъртта си намериха феновете на мърсисайдци. Тогава "червените" играят с Нотингам Форест, като срещата отново е мач за Купата.

Близо 4500 души подкрепиха Нюкасъл срещу Уензди, а множество от тях изразиха недоволството си от това, че 10 минути преди началото на срещата, отредените за тях места по трибуните са били препълнени, като се е наложило част от феновете да стоят по стълбите.

"Абсолютен хаос. Никаква организация от страна на стюардите. Един от тях ни каза, че може да отидем където си пожелаем", гласи един от постовете в Twitter.

От ФА обявиха, че ще говорят с представители и на двата отбора, за да чуят техните позиции по темата, а също така ще потърсят коментар и от полицията. Тръстът на привържениците на Нюкасъл вече пусна апел, че търси информация от всеки, който разполага с такава.