Идва ли Мбапе в Реал Мадрид? Този въпрос продължава да е водещ за испанските медии, а по всичко личи, че сагата ще продължи през цялото лято.

Нещо любопитно - днес двата най-големи мадридски спортни вестника излизат с коренно противоположна информация относно намеренията на Кралския клуб.

Според Marca - Реал ще очаква Мбапе още това лято и ще осъществи трансферна офанзива. Като се подчертава, че мадридчани умишлено са оставили екипа с номер 9 свободен, пазейки го за френския голаджия.

Вчера Реал официално представи привлечения под наем нападател Хоселу, който имаше сериозни аспирации към деветката, но в крайна сметка не я получи и ще трябва да се задоволи с номер 14.

Според AS обаче - Реал "затваря сергията" и не планира още нови попълнения преди началото на сезона. В клуба са категорични, че Хоселу може "да влезе в обувките на Бензема", а другият новопривлечен - Джуд Белингам, да вдигне класата на тима в халфовата линия.

Колкото до Мбапе - той продължавал да е основна фигура в плановете на Реал, но за идното лято, когато свършва контрактът му с ПСЖ.

И все пак нещо, около което и двата вестника се обединяват - в момента мадридският гранд се намира в отлично финансово здраве. Клубът може да си позволи сериозни харчове, но не го прави, като продължава да спазва дисциплина. Това е по настояване на президента Флорентино Перес, според когото в момента на пазара няма играч, който да си заслужава парите и който да може да вдигне класата на Реал.

С изключение на Мбапе, разбира се, но там ситуацията остава комплицирана.

Фейсбук