ЦСКА е настоял мачът да бъде отложен, докато поради чисто организационни и битови причини, от щаба на Етър са били против, стана ясно от коментарите след официалното прекратяване на срещата между двата тима.

Двубоят бе прекратен на почивката, след като неспирният снеговалеж над столицата натрупа сериозна снежна покривка върху терена, а за футбол не можеше и да се говори.

Второто полувреме ще се доиграе утре от 17:30 часа, започвайки от резултат 0:0, а случилото се като цяло повдига въпросът дали изобщо мачът трябваше и да започва.

Подобен въпрос зададе изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, който посочи като основни мотиви зад желанието на клуба, невъзможността да се играе футбол на този терен.

"Мачът не трябваше да започва, с оглед натрупването на сняг. Вече след това на полувремето нашето решение беше мачът да бъде отложен за утре, защото на първо място е здравето. Самите условия не отговарят за футбол. Пред метеорологичните условия вси сме безсилни, ще положим усилия теренът да бъде готов за утре", сподели той.

Неговият колега от Етър - Страцимир Тинчев, потвърди, че на този терен за футбол не може да се говори, но посочи като мотив за желание на клуба да изиграе второто полувреме, чисто битови и организационни причини.

Той призна, че тепърва Етър трябва да търси хотел и вариант за подготовка на екипировката, която да бъде изпрана и изсъхнала за утре, което все пак ще струва и немалко средства на клуба.

Снимка: БТА

"Всичко като разговори между нас, съдиите и отбора домакин беше коректно. Нас ни попитаха какво е нашето мнение. То беше да доиграем мача. Причините бяха битови и организационни проблеми, свързани с настаняването на отбора. Мнението на домакините беше мачът да бъде отложен. Ние ще си правим нашата организация как да се явим утре на мача. Ще направим всичко възможно да бъдем подготвени", заяви той.

В крайна сметка независимо от желанията на клубовете, крайното решение имат делегатът и съдиите, като дежурният делегат на БФС - Георги Лалев, сподели:

"Мачът ще бъде отложен утре за същото време - 17:30ч. Причините са, че има риск за здравето на футболистите, възможност за недоглеждане на ситуациите - тъчове, засади и т.н. Рискът е наличен, разговаряхме с домакините, те обещаха да подготвят терена за условия за игра.

Да се надяваме, че метеорологичните условия ще позволят да се доиграе мачът. Не искахме да взимаме субективно решение. Коментирахме с треньорите на двата отбора. ЦСКА предпочитаха да не се доиграе срещата, Етър искаха да се доиграе. Имаше риск в процеса на срещата".

Снимка: БТА