Националният ни футболен тим записа поредния си разочароващ резултат и в последната минута падна с 1:2 от Черна гора в мач, в който почти цяло полувреме игра с човек повече.

Истината е, че родният тим не игра по-слабо от черногорския и имаше всички шансове да изтръгне победата, но не само не постигна, а дори инкасира поражение.

Ако случаят бе единствен, можеше да говорим за късмет, но все нашият тим наивно губи мачовете си в самия край, заради което вече спокойно може да говорим за липса на умение.

Спас Делев обаче, който влезе в игра, изработи дузпа, имаше основна заслуга за гола и като цяло направи всичко най-интересно на терена, доста странно се оправда с терена в Подгорица.

"Мисля, че всички като българи трябва да сме разочаровани от този мач, защото знаехме, че можем да победим отбора на Черна гора. Имахме шансовете, имахме положенията, които трябваше да реализираме, но за жалост, не успяхме. Може би понякога е на късмет. Те имаха шанса и късмета да отбележат накрая и да ни пречупят.

Твърде много желаехме тази победа, всички се борихме за последно. Видяхте, че всеки даде всичко от себе си. Хвърлихме се в атаки да победим, но за жалост накрая допуснахме нелеп гол. Искахме да играем футбол, теренът много-много не ни го позволяваше. През второто полувреме излязохме със самочувствие. Искахме да си подаваме, успяхме да изравним. За жалост, не успяхме да отбележим втори гол, който да ни подпечата успеха", заяви той.

Още по-любопитно бе изказването на отговорника за националните тимове - Георги Иванов, който преди няколко месеца предрече, че този състав на България ще бъде изключитлено силен до 3-4 години.

Той не се отметна от тази теза, а дори намери удобен момент да каже, че момчетата плачат в съблекалнята, опитвайки да изтъкне колко силно е разочарованието в тима.

Гонзо освен това каза, че не обръща внимание на анализаторите Гошо, Пешо и Тошо, а вярва, че този отбор има бъдеще.

"Загубихме. Бяхме по-добри и изпуснахме ситуации, но когато не вкарваш - ти вкарват. Смятам, че сме на прав път, футболистите бяха на добро ниво. Ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор.

Сбихме се, играхме бързо, стояхме добре на терена, създадохме ситуации, но въпросът е, че не можахме да ги вкараме. В крайна сметка най-голямата класа са футболистите, които вкарват голове. Ние, за момента, не можем да намерим точната формула как да реализираме ситуациите. Бяха повече от 3-4 четири чисти положения. Съжалявам най-вече заради футболистите. Има момчета, които плачеха. Но ние доста мачове нямахме късмет. Още когато загубихме нещастно първия мач с Черна гора и от Унгария, още тогава знаехме, че шансовете са ни намалели. Остана да изградим отбор и да се готвим догодина за Лигата на нациите.

Има го в играта. Който греши по-малко - той печели. Надиграхме Черна гора. Просто малшанс и опит, който футболистите не са придобили. А и ни липсваха двама футболисти, които ни дават стабилност. Това са Антон Недялков и Петко Христов, които липсват на този отбор. Все пак България няма 200 класни футболисти. Докато намерим точните хора и точния синхрон, ще допускаме грешки.

Чета много анализатори - Гошо, Пешо, Тошо, но ако искаш да изградиш отбор, трябва да викаш голям брой футболисти, за да намериш точните хора. Ние точно това правим, за да изградим отбор", заяви той.

Голмайсторът Преслав Боруков оправда резултата с липса на късмет, а може би най-добрият български футболист в последната година - Илия Груев, заяви:

"Нямахме късмет днес. Липсваше ни малко. Вкараха ни гол от контраатака. Имахме толкова много шансове, не знам. Това е футболът. Днес се чувствах много добре на моята позиция. Имам голямо доверие на треньора. Трябва време. Надявам се да го получим това време".

Снимка: АР/БТА

Интересно мнение за състава ни изрази и черногорският селекционер Миодраг Радулович, който каза, че имаме млад и талантлив отбор, който трябва да запазим.

"Запазете го този отбор, добър е, но просто нямате късмет. Нямахте късмет срещу Сърбия, нямахте късмет и днес. Съжалявам за вас днес, но ние сме щастливи от победата. България е млад отбор, който се опитва да напредне и ще напредне".

Снимка: АР/БТА