"Като във филм на ужасите. Всичко се случи за десетина минути и бе трудно за гледане без страх. ЦСКА се срина."

Така започва репортажът на "Спорт Експрес" за мача в Разград в четвъртък вечер, в който Лудогорец разпиля с 5:1 руския гранд ЦСКА (Москва).

Изданието припомня, че допуснатите пет попадения за едно полувреме - второто, са най-лошата статистика в европейската история на московския отбор.

Но се припомня, че двама от тримата защитници в състава - Дивеев и Карпов, са на по 17 и 19 г., като имат общо един професионален мач преди този в Разград. Не че това е извинение, но със сигурност на руснаците им изглежда като достатъчно добро обяснение на случилото се.

"Трябва да минем през такива мачове - каза треньорът Виктор Гончаренко. - Това е невероятно млад отбор, няма как да е опитен и да знае как да реагира във всяка ситуация".

ЦСКА излезе със стартов състав, чиято средна възраст бе 22.6 години, като я вдигаше дотам основно вратарят Игор Акинфеев (33).

"Лудогорец просто разнесе по терена московските армейци - анализира "Спортс.ру". - Техният треньор започна кариерата си преди 11 дни, а най-скъпият им играч струва колкото юношите на нашия ЦСКА. И какво от това?

Треньорът на българите е само на 38 години, главен наставник е едва от няколко дни. Но те са много опитен и здраво сглобен отбор, играят заедно от години. В състава има хора, които не са мърдали от Лудогорец от 7-8 години, а повечето са там поне от 2-3 сезона. Несравнима спойка с тази в нашия отбор. И все пак - 5:1 е доста тежко поражение."

Русия ближе рани, защото 2 часа по-рано в четвъртък Краснодар отнесе 0:5 като гост на Базел.

"Кой се изложи повече?", пита в анкета читателите си "Спорт Експрес".

И добавя, че по ирония на съдбата и програмата, в неделя двата отбора се изправят един срещу друг в руското първенство. Нещо като дерби на "окаяните в Европа".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/19331252/0131/bg