ЦСКА записа десети пореден мач без загуба, но пък направи грешна стъпка, завършвайки наравно 0:0 у дома с Арда.

Трябва да отчетем, че резултатът е напълно заслужен с оглед показаното от двата тима, които изиграха равностоен мач.

Страхотно впчеталение за пореден път направи тима на Арда, който само преди няколко дни удържа 0:0 с Лудогорец и дори изпусна чисти шансове за победа, а същият сценарий се повтори и днес.

ЦСКА имаше повечето удари и накрая нарави сериозен натиск в търсене на успеха, но всъщност по-чистите положения се откриха пред гостите.

"Червените" показаха колебания още преди няколко дни в Благоевград, когато направиха късен обрат срещу Пирин, а днес играта на тима в предни позиции определено не бе от най-впечатляващите.

Все пак Майкъл Естрада уцели страничната греда през втората част, след като диагоналният му шут рикошира от крак на бранител. Дюкенс Назон и Матиас Фаетон също отправиха няколко удара, но без особено да затруднят противниковия стража.

Дори и четирите поредни корнера, които ЦСКА изпълни в заключителните минути на мача не донесоха опасността, с която "червените" да заслужат своя успех.

Арда пък се бранеше отлично и чакаше моментите си на контраатака, а именно така дойде и най-чистото положение в мача, когато Станислав Иванов се оказа сам срещу Густаво Бусато и опита да пусне топката покрай вратаря, но бразилецът спаси.

Освен това Боруков също имаше нелош шанс, но в крайна сметка гол не падна, а поделената точка изглежда най-логичният изход от този мач.

Така ЦСКА остана на третото място, с три точки по-малко от лидера Черно море, но и с мач по-малко. Арда също диша във врата на лидерите, като заема шестата позиция с осем точки зад върха, но два мача по-малко.