Рещаващият мач България - Унгария на 26 март може да се играе пред празни трибуни на стадион "Васил Левски".

Официално решение за това на УЕФА още няма, но е вероятно да се случи, след като с нареждане на Министерски съвет у нас, всички спортни състезания са без публика за неопределен срок. Причината, разбира се, е притеснението от епидемия с вируса COVID-19.

БФС обяви, че спира временно продажбата на билети за мача, който може да изведе България на пътя към Евро 2020. Няма да се продават пропуски и за срещата на младежите срещу Естония от европейските квалификации три дни по-късно (също в София).

Любопитно, към момента близо 1000 билета за мача на мъжете срещу Унгария вече са купени от фенове на гостите. На български запалянковци са продадени около 2 хиляди.

Ето и цялото съобщение на Футболния съюз:

"Във връзка с обявените със заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на министъра на здравеопазването рестрикции за посещението на спортни мероприятия на територията на Република България и в следствие на мерките за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, Българският футболен съюз временно преустановява продажбата на билети за предстоящия полуфинален плейоф за ЕВРО 2020 срещу Унгария на 26 март и европейската квалификация на младежкия национален отбор срещу Естония на 29 март.

Българският футболен съюз поддържа постоянен контакт с държавните органи, Националния оперативен щаб и УЕФА и има готовност да реагира своевременно при промяна на ситуацията и евентуална отмяна на ограниченията. В случай на финално решение двубоите да се играят при закрити врата, всички привърженици, закупили билети, ще бъдат информирани за начините, по които ще могат да получат парите си обратно.

Поради форсмажорната обстановка се отлага и акредитационната процедура за представителите на медиите, желаещи да отразят двубоите на България "А" и България U-21."