32 отбора от 6 континента в преследване на една мечта. Мондиал 2022 е на седмица разстояние, а това означава, че предстартовата треска се усеща във всякакви възможни варианти и на цялата планета.

Световното по футбол в Катар е различно по много неща, но си прилича с предходните по тръпката. А освен гарантирани емоции за феновете, мачовете ще се превърнат и в своеобразно модно дефиле.

Ние обаче няма да ви губим времето с до болка втръсналите теми за татуировките или прическите на играчите, а ще ви представим най-важният аксесоар за всеки един на стадиона - както за играчите, така и за феновете по трибуните.

Разбира се, става въпрос за екипите на отборите финалисти. През годините Мондиалите са превръщали фланелки в култ, минал през времето и останал на пиедестал.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С ВСИЧКИ ЕКИПИ НА ФИНАЛИСТИТЕ>>>

Аржентина

Getty Images

Цяла армия дизайнери стои зад изработката на всяка една фланелка, която да представи по възможно най-добрия начин съответната страна. Някои залагат на ретро елементи, други разчитат на анималистична тематика в детайлите, а други просто нямат време да се занимават с глупости, просто защото отиват да играят футбол, а не да манекенстват.

И все пак - ето някои тенденции, които ще гледаме в продължение на месец по терените в Катар.

Аржентина на Меси заложи на изчистен ретро дизайн, опитвайки да се върне към най-славния си период от ерата на Марадона.

Другият южноамерикански колос Бразилия пък също се доверява на класиката - жълти фланелки и сини гащета, без излишни орнаменти.

Националите на Франция, които ще защитават световната титла, също залагат на изчистен дизайн, а нововъведението за световното е само едно копче под яката.

Германия изненада с бял екип и вертикална черна ивица, а Испания очаквано се доверява на наложилата се вече комбинация от червени екипи и сини гащета.

Един от най-пъстрите екипи по традиция идва от Нидерландия, а Ван Дайк и компания очаквано залагат на оранжевото. А единственият отбор, който ще играе с диагонална разцветка, е Португалия на Роналдо - фланелките са решени в зелено и червено.

Португалия

Getty Images

Напускайки пределите на Европа, колоритът рязко се увеличава. Триъгълници, тигри, кенгурута, самураи, лъвове, кленови листа, огньове, хишни птици... За всекиго по нещо!

Но за да не ви разваляме удоволствието от галерията, няма да издаваме повече детайли.

Само едни бързи факти - 13 от отборите ще носят екипировка на Nike, 7 ще играят с Adidas, а 6 се доверяват на Puma. Останалите доставчици имат по един представител - Kappa, Majid, Marathon, Hummel, New Balance и One All Sports.

И така - вижте как ще бъдат облечени футболните звезди в Катар.

Защото и на това световно традицията повелява - по екипите посрещат, а по резултатите изпращат...

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С ВСИЧКИ ЕКИПИ НА ФИНАЛИСТИТЕ>>>

Мексико

Getty Images