Най-оспорваното дерби на планетата не разочарова отново, като единственото съжаление на българските фенове може да е, че Ривер Плейт - Бока Хуниорс не бе показан по наш телевизионен канал.

Мачът завърши 1:1 в невероятната атмосфера на "Ел Монументал", дома на Ривер.

Още в часовете преди Суперкласико напрежението по улиците около стадиона бе сериозно, въпреки че по традиция от години в Аржентина на този мач няма гостуваща публика.

Фенове на Ривер носеха свински глави, които искаха да вкарат на трибуните. Това също е традиция - Бока са "прасета", а Ривер - "пилета, кокошки", в обидните наименования за фолклора на врага.

Снимка: Getty Images

Но свинските глави бяха конфискувани, а 11 души - арестувани, при сблъсъци с полицията преди мача. Униформените бяха въоръжени и подготвени като за гражданска улична война, защото това е Ривер - Бока, никога не се знае какво точно ще се случи и в какво настроение ще са ултрасите.

Един е ранен, а и арестите са пренебрежимо малко като за този мач - колкото един футболен отбор.

Страхотна хореография посрещна играчите вътре в "чашата" на "Ел Монументал", украсен изцяло в червените и белите ленти на Ривер.

На терена двата тима изиграха качествен двубой, футболът този път бе повече от сблъсъците и ритниците, а жълтите картони - удивително за стандартите на Суперкласико, бяха само пет. Още по-учудващо, имаше дори приятелски ръкостискания между хора от двата щаба.

Пабло Солари откри за Ривер в 49-ата минута, но в 70-ата Кристиан Медина изравни, като Бока отказа да се предаде във вражеската атмосфера срещу кипящия пълен стадион само с фенове на съперника.

Ривер има 13 точки на старта на сезона, Бока е с 10.

Снимка: Getty Images