Кристиано Роналдо беше представен официално като играч на саудитския Ал Насър.

Легендарният португалски футболист избра екзотична дестинация за продължаване на своята кариера, след като договорът му с Манчестър Юнайтед бе разтрогнат по взаимно съгласие в средата на сезона.

Роналдо ще печели по 75 милиона долара на година. Той бе представен на стадион Mrsool Park в Рияд, като желаещите да присъстват бяха над 130 хиляди. Избраните щастливци трябваше да платят по 15 рияла.

На представянето бяха още треньорът на Ал Насър Руди Гарсия, както и президентът на клуба Мусали Ал-Муамар. Кристиано пристигна в светъл костюм. Той бе кратък на пресконференцията, като заяви, че е доволен от решението си и "не го интересува какво казват хората". След това се поздрави с новите си съотборници и излезе на терена. Малко след това неговата любима Жоржина също излезе на терена, заедно с техните деца, облечени в екипа на Ал Насър. Португалецът дори поздрави феновете на арабски.

"Чувствам се много добре и съм горд от това важно решение. Моята работа в европейския футбол е свършен, тъй като играх за най-големия клуб. Готов съм за ново предизвикателство. Искам да покажа футбола на новото поколение в Саудитска Арабия. Семейството ми е доволно от моето решение и ме подкрепя", каза той на пресконференцията.

Снимка: Getty Images

В днешно време не е лесно да се печелят мачове, защото всички отбори са силни - видяхте на световното първенство. Еволюцията на футбола е различна и това не е края на моята кариера. Щастлив съм да бъда тук и знам, че това първенство е силно. Гледал съм много мачове. Имах възможност да премина в отбори в Европа, Бразилия, Австралия и САЩ, а дори и Португалия. Това е добър шанс да добия още опит", каза Кристиано.

Неговият нов наставник Руди Гарсия добави:

"Обикновено след всеки наш мач има около трима, четирима журналисти. Сега можете да идвате и да задавате въпроси след всеки гол на Роналдо. За мен и клуба е гордост да приемем Кристиано. Той е пример и всички знаят това. Моята задача е той да бъде доволен и да се наслаждава на престоя си тук. Освен това да печели.