Кристиано Роналдо говори и за вечния съперник Лионел Меси в интервюто, което е тема №1 в света на спорта от дни. То измести фокуса дори от Мондиал 2022 в Катар, въпреки че това очевидно ще се промени през уикенда, когато световното първенство стартира.

Във втората част от разговора на британския журналист Пиърс Морган с Роналдо, излъчена в четвъртък, няколко теми правят впечатление. Кристиано говори за отказване, за Мондиала, както и за това, че е получил оферта от Саудитска Арабия, за която досега се смяташе, че е само мит. Сумите са умопомрачителни.

За Меси

"Невероятен играч. Магия, топ футболист. И добро момче, мисля. Не сме приятели в смисъла на това, че не си гостуваме или нещо такова. Но винаги сме имали голямо взаимно уважение един към друг.

Аз имам респект към това, което той прави и е направил за футбола, но също и за това как винаги е говорил за мен. Нашите половинки - неговата съпруга и моята приятелка, също имат голямо взаимно уважение. Джорджина е от Аржентина, това също помага. С Меси делим една сцена от 16 години, на върха на футбола. В някакъв смисъл го усещам дори като съотборник, въпреки че никога не сме играли заедно. Толкова често сме били в едно изречение, в едно състезание.

Дали ще играем един ден заедно? Кой знае? Във футбола никога нищо не е изключено."

За Мондиала

"Ще направя много силно световно първенство. Усещам се в чудесна форма и кондиция. Имаме много добър отбор с фантастичен треньор. Да, ние не сме фаворит, никога не сме били такъв. Но не бяхме и на европейското преди 6 години, а го спечелихме. Фаворити са Франция, Аржентина, Испания, Бразилия... Германия, Англия и Португалия са след тях, но не сме за отписване."

На въпрос от Морган за евентуален финал, в който той и Меси вкарват по два гола за Португалия и Аржентина, а Роналдо прави хеттрик в последната минута и носи победата, отговорът бе: "Твърде хубаво. Ако това стане, отказвам се на минутата от футбола след него!"

Колко дълго още ще играе?

"Не повече от 2 до 3 години. Няма да продължавам след 40 години. Дотогава, с Божията помощ, ще играя на най-високо ниво и ще вкарвам голове."

За офертата от 305 милиона долара за 2 години

"Вярно е. Когато го написаха (испанският в. "Марка" - б.р.) много медии реагираха, че агентът ми ми вдига цената. Но е самата истина. Предложиха ми тези пари. Защо отказах? Честно казано не бе лесно, но все още вкарвах голове тук в Манчестър, играех редовно, не е като сега. А и вярвам, че още мога да остана на най-високото ниво, което е в Европа."

На въпрос на Морган дали има повече последователи в социалните мрежи (около 700 милиона в Инстаграм, Туитър и Фейсбук) или пари в банковите му сметки, Роналдо се усмихна и каза: "Вероятно са почти равни!".