Кристиано Роналдо разтърси света на футбола и особено клуба си Манчестър Юнайтед с интервюто, за което се говори от дни. Британският журналист Пиърс Морган влезе в дома на португалската суперзвезда и разговаря с него по теми, за които досега се смяташе, че са табу. Не само футболни, но и от личния живот на Кристиано, за връзката му с Джорджина Родригес, за ужасната им загуба през пролетта, когато едното от двете новоредени деца в семейството почина, за тежкото детство и минало и на двамата. И, разбира се, интервюто е пълно с критики към Юнайтед на всякакво ниво - организация, собственици, мениджъра Тен Хаг.

В сряда вечер, почти в полунощ наше време, бе излъчена първата част от разговора - близо 50-минутна, като на живо в YouTube канала на на предаването Piers Morgan Uncensored на моменти аудиторията минаваше милион гледащи. Предполага се, че телевизионното излъчване по TalkTV, както и интернет стриймването са привлекли интерес от над 100 милиона. Както се пошегува Гари Линекер, публикувал в Туитър по време на излъчването: "Едно интервю на Роналдо засенчи световното в Катар".

Ето неща, които досега не бяхме чули като анонс от интервюто, които бяка казани в първата част:

- Прахът на починалото бебе на Кристиано и Джорджина се съхранява в малък параклис в дома им, редом с друга такава - на бащата на Роналдо. Двете събития са разтърсили тежко играча, но са направили връзката му с останалите му деца още по-силна. "Често слизам при тях двамата", каза за урните Кристиано, като това бе вероятно най-трогателният и емоционален момент в интервюто. И призна, че си говори с тях. Духът на сина му помага, бяха думите на играча. Много силно звучаха и тези за дните след случилото се с детето, когато останалите са питали майка им и него къде е другото бебе. Неговото име е било Анхел, като сега в семейството той често се споменава и за него се говори като за ангел - от името, но и след трагедията.

- Джорджина е невероятно силна жена, която е имала много трудни години, включително в отношенията със семейството си. Роналдо я нарече "много зряла и с ясно виждане за живота", като на няколко пъти повтори, че тя успява да го мотивира и в най-трудните му моменти.

- Двамата мислят за сватба, но не и сега и веднага. В плановете е, защото "го заслужаваме", както се изрази Кристиано.

- Подкрепата на Юнайтед след случилото се с детето му е била разочароващо неубедителна, твърди звездата. Той благодари на английската футболна общественост, на феновете на отбори, които са съперници на неговия - като Ливърпул, Арсенал и Челси, подкрепили го мощно по време на мачове в дните след новината.

- Кристиано разкри и за получено писмо от кралското семейство на Великобритания тогава, в което му е повлияло много силно. "Оценявам го, беше невероятна подкрепа", каза футболистът.

- Сравнение между това, което Роналдо е видял като организация и структура в Реал Мадрид и Ювентус, със завареното в Юнайтед при завръщането му през 2021-ва не може да става. "Всичко е различно, технологиите, методиката, фитнес залата, басейнът, инфраструктурата. Аз си тръгнах от Юнайтед преди 13 години, но тук нищо не се е променило от тогава и това ме изненада. Прогресът тук е нула. Наистина съм шокиран от това, защото останалите големи клубове не остават на едно място. Не знам защо е така, но откакто тук го няма сър Алекс Фъргюсън, наистина няма никакво развитие."

- Критиките не го притесняват. Не чете какво се пише в социалните мрежи, не чете вестници и почти не гледа новини, свързани със спорт и футбол. "Никой не обича успялите хора, никой не обича да вижда как някой е на върха във футбола 21 години, както съм аз", каза Роналдо. Думи като "завист" също бяха изречени, когато стана дума за критиките на негови бивши съотборники като Уейн Рууни и Гари Невил.

- Играчите днес са от друго поколение. Те не задържат информацията, не искат да прогресират, като се учат от хора като него. "Когато аз влязох в съблекалнята на Юнайтед на 18, тук бяха Кийн, Гигс, Фърдинанд и Скоулс. И аз исках да взема всичко, което мога, от тях", казва Роналдо.

И посочва, че днес той е на 37 години и с всичко постигнато от него зад гърба му, в съблекалня с млади съотборници, но не вижда в тях особено желание да научат как да живеят и да се грижат за себе си физически и ментално, за да останат дълго във футбола.

"Повечето няма да имат дълги кариери. Вижте мен, но и хората от моето поколение - колко от нас играят до 37, че и до 40!? Мнозина от настоящата генерация няма как да останат толкова дълго в играта." Като позитивен пример в сегашния тим на Юнайтед, Роналдо посочи сънародника си Диого Далот, който има изключително професионално отношение и се учи всеки ден от всичко.

Анонсът на втората част от интервюто също е изключително любопитен, като една от темите, които ще бъде засегната, вълнува вероятно всеки фен на футбола: "Меси".