Русия спечели срещу Испания, но това няма да бъде краят на отбора на световното първенство по футбол, надява се националният селекционер Станислав Черчесов.

"Емоциите са големи, но този мач свърши и е време да гледаме към следващия. Свършихме много работа, а сега имаме време да направим дори повече. Да проверим кой може да играе и кой не може. Жирков има контузия и най-вероятно няма да играе повече, ако не стигнем до финал. Останалите могат да покажат и повече, чисто физически", каза той.

"Трябваше да играем в нова система заради картоните и това да играем с трима бранители беше трудно решение. Не ни е любимата система, но се наложи да играем така и благодаря на футболистите, че разбраха какво, как и къде трябва да правят.

Снимка: Getty Images

Благодаря им и че спечелиха този мач. Не карам нито един футболист да прави това или онова. Давам само идея и те сами трябва да я възприемат, да я почувстват. Трябва сами да повярват в това, което правим", продължи руският национален селекционер.

"Испания ни победи два пъти на европейското първенство - 3:0 и 4:1. Бяха по-добри от нас в почти всички отношения и този път искахме да контраатакуваме. Ако бяхме избрали друга тактика, например с четирима бранители, може би нямаше да ни се получи", продължи той.

На въпрос защо не гледа дузпите, Черчесов отговори: "Вярвам, че това е само началото, така че се старая да си пестя емоциите".