Уейн Рууни никога не се е славел с изтънчени обноски извън терена и затова е странно да видиш легендата с репутация на хулиган да идва на официална вечеря със смокинг и елегантна вратовръзка. С тези думи започва любопитен материал на "Сън" за мениджъра на Дарби Каунти, който се върна назад в славните си години като футболист и сподели пикантни подробности от съблекалнята на Манчестър Юнайтед.

С усмивка на уста 36-годишният Рууни се срещна с фенове в изискан ресторант по време на благотворително събитие (входът струва 300 паунда) и отговори дори на най-горещите им въпроси.

Разбира се, първото питане бе свързано с Кристиано Роналдо, когото Уейн нарече изключително дразнещ.

getty images

"Ши*аният Кристиано е колкото добър, толкова и дразнещ. Разбира се, че обичаше да симулира и да се "гмурка", заяви с усмивка английската легенда, връщайки се назад към Мондиал 2006, когато именно португалецът му изкара червен картон след разправия. - Бях му ядосан тогава. Все пак съм британец, а той е португалец, някои биха го нарекли разлика в темперамента. На терена няма място за приятелства и изобщо не ми пукаше как се чувства той".

Руни не скри и за бурните си отношения с друга легедна на Юнайтед - Рио Фърдинанд, който бе наречен феномален играч, но и арогантно копеле.

"В клуба централните нападатели получавахме купища пари, за да правим едно просто нещо - да вкарваме топката в мрежата. Затова много се дразнех, когато той се включваше в атаките. Безброй пъти му казвах - "Пич, нека всеки върши своята работа, остави головете на мен, твоята функция е да си защитник, не го забравяй! Но той отказваше да го направи, беше си арогантно ко*еле".

Култови са били и отношенията на Рууни с друг колоритен образ в Манчестър - Карлос Тевес. Дуото си партнираше 2 години на "Олд Трафорд", а отношенията им извън терена са били доста комплицирани.

getty images

"Правех всичко по силите си, за да се сближа с Карлос, разказва английската легенда. - За целта се бях превърнал в личния му шофьор, карах го до летището всеки път. За тези 30 минути по пътя го заговарях на всякакви теми, а в отговор получавах единствено едно боботене. Карлос си мрънкаше нещо под носа на развален английски и нищичко не разбирах. Казах си "Мамка му, това е най-големият провал в живота ми!", разказа през смях Уейн.

За финал Рууни си спомни как е напсувал Сър Алекс. Събитията се разиграват в периода, когато 14-годишният тогава нападател все още е част от академията на Евертън.

"Играех си в хола, а родителите ми говореха с някого по телефона. Нямах идея, че от другата страна е самият Фъргюсън. Майка ми остави за миг слушалката и ми каза "Хей, Уейн, Алекс Фъргюсън те иска в Манчестър Юнайтед". А аз се провикнах така, че и той да ме чуе: "Кажи му да върви на майната си, искам да си остана в Евертън!". Добре, че той не е много обидчив и злопаметен".

Иначе култовите разкази на колоритния Рууни, който на "Олд Трафорд" вкара 253 гола за 13 години, идват само дни, след като медиите в Англия гръмнаха за евентуално партньорство с Джордж Клуни. Холивудската легенда публично призна, че има интерес да инвестира в Дарби Каунти и да помогне на Рууни да извади клуба от кризата.