Любопитни медийни изяви имаха треньорите на "Левски" и Лудогорец преди дербито между двата тима. Двубоят в Разград е в сряда от 19:30 часа (рефер е Георги Кабаков), като идва само 4 дни преди вечното дерби между "сините" и ЦСКА в неделя.

Именно с мача през уикенда са свързани и големите притеснения на треньора на "Левски" Николай Костов.

Той се опасява, че срещу Лудогорец на терена ще има играчи, които при жълт картон ще пропуснат дербито с ЦСКА.

Спецът дори си позволи леко да атакува съдиите, като намекна, че очаква картони именно на рисковите футболисти. А както стана ясно после - той просто бил се пошегувал.

"Не можем да си позволим да запазваме никого. Предупредени са играчите, сигурни са предупредени и съдиите. Естествено, на най-добрия съдия е поверен мачът и разчитаме на неговата справедливост и да си свърши работата. В предния мач помежду ни той беше в стаичката на ВАР-а и там не му се получава, защото не реагира в моментите, в които очаквахме. Ние в първия мач надиграхме Лудогорец, но загубихме три точки и оттам тръгна психологически надолу работата", заяви Костов, като все пак после уточни, че се е пошегувал за "предупрежденията" към съдиите.

Думите му обаче стигнаха до треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев, който също бе принуден да отговаря на въпроси за съдийството. Спецът обаче бе категоричен, че не вижда проблем в назначението на Георгин Кабаков.

"Мен не ме интересува кой е съдия. Аз вярвам в българските съдии и мисля, че ще се справят", сподели Дерменджиев и допълни, че е възможно Тодор Неделев да се възстанови за утрешния мач.