Трансферната сага около Килиан Мбапе продължава с пълна сила, но вече има конкретни стъпки към разрешаването й.

Това информират медиите в Испания и Франция, които следят всеки детайл от евентуалното преминаване на голаджията от ПСЖ в Реал Мадрид.

Според "Льо Паризиен", ръководството на френския гранд е отправило ултиматум към Мбапе за скоростна развръзка. На "Парк де пренс" в никакъв случай не желаят сагата да се влачи с месеци, както стана миналата година.

Мбапе трябва да реши до края на седмицата какво иска да прави. Единият вариант е да преподпише договора си - нещо, което той обяви, че не желае. А другият - да бъде продаден още това лято на Реал.

Самият Мбапе заяви, че желае да играе още година за ПСЖ и след това да напусне като свободен агент - нещо, което босовете категорично няма да допуснат.

В ПСЖ са готови и с желаната трансферна сума. Тя ще е 250 милиона евро, плюс бонуси. В Реал се опитват да я намалят с 30 милиона.

А според испанските медии - Флорентино Перес и представители на Мбапе вече са договорили личните финансови детайли. Футболистът ще запази 65 процента от рекламните си права, а заплатата му ще е в размер на 30 милиона евро на година.

Очакванията на всички са за бърза развръзка, като към момента вариантът да бъде продаден на Реал Мадрид изглежда като абсолютен фаворит.