Бъдещето на Килиан Мбапе продължава да е тема номер 1 в европейския футбол, но и трябва да се отбележи, че това е съвсем заслужено. Интересът около евентуална сделка между ПСЖ и Реал Мадрид за френската суперзвезда е огромен, а авторитетни издания всекидневно се надпреварват да публикуват разнопосочни информации за хода на преговорите.

Като посланията са в двете крайности - някои твърдят, че сделката е договорена, според други - преговорите продължават, а според трети - трансфер това лято няма да има.

Френските медии вече съобщиха, че катарските собственици на клуба са взели решение да продадат своята звезда, след като той отказа да поднови договора си, който изтича през лятото на 2024 година.

Според PSG Community, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен са постигнали споразумение за трансфера на Мбапе, който ще бъде в рамките на 250 милиона евро между фиксирани и променливи (200+50 милиона евро). Сумата ще счупи всички исторически рекорди.

Реал Мадрид твърдеше, че предпочита да изчака до лятото на 2024 година, за да може да привлече Килиан Мбапе при много по-разумни финансови условия, след като той отказа да удължи договора си с парижкия клуб.

Въпреки това, желанието на Катар да продаде играча и да му попречи да напусне безплатно е накарало мадридския колос да предприеме категорични действия по трансферната операция още сега.

Според испанския Mundo Deportivo обаче, бъдещето на Килиан Мбапе в Пари Сен Жермен остава неясно.

От ПСЖ са дали още две до три седмици, в които играчът да даде окончателен отговор. В клуба искат да са наясно какво ще се случи с него, още преди отборът да се събере за началото на подготовката.

Катарските собственици на френския шампион все пак ще направят всичко възможно, за да задържат Мбапе в клуба. Те са готови да удовлетворят всички негови претенции, само и само да преподпише дългосрочен договор. Друг техен коз е предстоящото назначаване на Луис Енрике за нов треньор, което се очаква да бъде обявено всеки момент. В клуба се надяват, че новият наставник може да убеди Мбапе, че той ще бъде важна част от неговия проект. А по-важното е играчът да повярва, че парижани ще бъдат основен претендент за Шампионската лига.