Бъдещето на Лео Меси продължава да е най-горещата тема на трансферния пазар. Ситуацията там е динамична, а разнопосочните писания - всекидневие.

Може би един от източниците, на които най-много може да се вярва, е каталунското издание Mundo Deportivo. То е приближено до Барселона и ползва вътрешна информация, според която към днешна дата завръщане на Меси в клуба в малко вероятно.

Въпреки че президентът на Барса Жоан Лапорта и треньорът Шави изразиха желание той да се върне, футболистът няма ясна гаранция, че Барса ще може да покрие финансовите му изисквания, макар те да са занижени спрямо първия му престой в Барселона. От "Камп Ноу" все още не могат да изпратят официална оферта на Меси заради финансовите си затруднения и очакването Ла Лига да одобри планът им за покриване на изискванията за феърплей.

Затова на преден план излиза Ал Хилал, който иска да го доведе в първенството на Саудитска Арабия, където играе Кристиано Роналдо в Ал Насър. Според най-новите информации, арабите са завишили още повече офертата си към Меси и тя вече е за колосалните 600 милиона евро на сезон. Наистина нечувани пари за футбола!

Твърди се, че мениджърът на Меси - неговият баща Хорхе, подкрепя предложението на Ал Хилал, като самият играч вече трябва да прецени дали е съгласен да отпътува за Саудитска Арабия, където да прекара две години, които поради напредналата му възраст може и да се окажат последните в активната му кариера.

Междувременно аржентинската медия Ole твърди, че конкретни предложения към играча има също от амариканския Интер Маями, както и от клуб в елитната английска Премиър лийг, чието име обаче все още не се съобщава.

Всички медии обаче са категорични, че желанието на Меси е много скоро да има яснота около бъдещето му. Договорът на играча с ПСЖ изтича точно след месец.