Цената на Манчестър Юнайтед е паднала с над един милиард паунда само в рамките на 24 часа, гръмнаха медиите в Англия.

Това е изненадваща информация на фона на сериозното повишаване на акциите на клуба през последните десетина дни, както и на спечеленият финал за Купата на лигата в неделя.

Този срив на "Червените дяволи" на световните борси в понеделник се дължи на появилата се информация, че собствениците от семейство Глейзър не са доволни от първоначално получените оферти и обмислят възможността да се откажат от цялостна продажба на клуба и да привлекат единствено миноритарни инвеститори.

Това очевидно не се харесва не само на феновете, които от години протестират срещу американците, но и на световните финансови пазари.

Изданието допълва, че въпреки това от "Рейн груп", инвестиционната банка, която движи продажбата на клуба, тази седмица ще се свържат с подалите официални оферти и ще ги уведомят, че не са доволни от големината на първоначалните предложение, но ще се пристъпи към втори етап от преговори.

За фаворити в надпреварата са смятани катарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани и сър Джим Ратклиф. Информациите гласят, че техните оферти до момента са между четири и четири и половина милиарда паунда, а семейство Глейзър очакват минимум пет, за да се съгласят на раздяла.