Ако футболистите си търсеха нова работа като обикновените хора и разпращаха CV-та наляво и надясно, Кейсуке Хонда със сигурност щеше да разполага с едно от най-интересните резюмета. Японецът играе от толкова отдавна и е трудно за вярване, че всъщност е само на 33 години.

Десетилетие след като изгря в ЦСКА (Москва) и премина през Милан, където не съумя да остави кой знае каква трайна следа, Хонда подсили осми отбор на пети различен континент.

Полузащитникът е играл в родната Япония, в Холандия, в Русия, в Италия, в Мексико, в Австралия, още един път в Холандия, а на дневен ред сега е Бразилия.

Успоредно с длъжностната си характеристка на професионален футболист, Кейсуке известно време работеше и като треньор - по-точно като селекционер на националния отбор на Камбоджа.

От снощи в биографията на изигралият почти 100 мача за националния отбор на родината си самурай бе отметнато още едно постижение - вкарвал е голове на пет различни континента. 

Хонда реализира дузпа за бразилския Ботафого още в първия си мач за клуба - 1:1 срещу Бангу снощи и така грабна дебютното си попадение за "черно-белите", което се оказа и №100 за него на клубно ниво.

Голове в Азия (Нагоя Грампус), Европа (Венло, ЦСКА (Москва), Милан), Австралия (Мелбърн Виктори), Северна Америка (Пачука), а сега и Южна Америка. Футболното пътешествие на Кейсуке Хонда продължава с пълна сила. А пет от седем континента е доста добра успеваемост!