Треньорът на ЦСКА Саша Илич бе доволен от победата на своя отбор с 1:0 срещу Базел, но предупреди, че работата още не е свършена.

Сръбският наставник подчерта, че втората среща от плейофа в Лигата на конференциите ще бъде още по-важна и иска от играчите си да играят още по-умно.

"Поздравявам футболистите с фантастичния мач и победата, която извоюваха тази вечер. Искам да поздравя и феновете. Днес разбраха колко знаят те за нас. И третото нещо, което искам да кажа - видяхте как Базел е изключително опасен отбор, който може да накаже всяка една грешка. За щастие не направихме много грешки днес, но в края на първото полувреме можеше да отбележат, след като бяхме сбъркали", каза легендата на Партизан.

"Играхме доста добре, играта ни вървеше, а и публиката ни подкрепяше много. Но трябва да разберем, че днес беше само първата част, следващата е след седем дни в Швейцария. Ако искаме да продължим, след една седмица трябва да играем още по-добре от тази вечер. Базел е изключителен отбор с футболисти, които могат да накажат грешките за секунди. Грешките в Швейцария трябва да сведем до много по-ниско ниво от днес. Имаме седем дни да се подготвим за втория мач и ще видим какво ще стане", продължи той.

"Християн Петров игра отлично, доволен съм от него, показа характер, макар и да не е неговата позиция. Много съм доволен от него. Когато става въпрос за самочувствие - имаме няколко футболисти, които са играли при предната победа. Предишната среща се игра по време на коронавируса, нямаше фенове по трибуните, сега ще бъде съвсем различен мач. Пожелавам си да играем още по-умно в реванша", завърши треньорът.

Норвежкият халф на "армейците" Джонатан Линдсет също бе доволен от играта на отбора.

По думите му всички футболисти са тичали много и са се борили от първата минута.

"Имахме късмет в ситуацията при гола. Базел са страхотен отбор, но и ние показахме, че сме силни", отчете лятното попълнение на ЦСКА.

Иван Турицов също заяви, че предстои още един мач, който е също толкова важен. Националът бе един от най-добрите на терена и взе участие в головата атака.

"Направихме първата крачка, но ни предстои втората, която ще е по-трудна. Видяхте, че Базел е много силен отбор. Нека да не летим в облаците, не сме си свършили цялата работа. Но постигнахме хубава победа", каза той.