Освен че Саудитска Арабия хвърли най-голямата бомба на Мондиала досега, вземайки скалпа на Аржентина, са задействани сериозни офанзиви по още 2 мащабни направления.

Според информация на "Скай Спортс", вече се работи по привличането на Кристиано Роналдо в местното първенство.

Португалецът е без клуб след раздялата с Манчестър Юнайтед и се оглежда за ново предизвикателство. За 37-годишния нападател офертата ще е колосална, а най-вероятната дестинация е един от двата местни грандове - Ал Насър или Ал Хилал. И двата клуба са финансови оазиси, като собствениците им са пряко свързани с политическия елит и черпят щедро от паричните ресурси на държавата.

Освен в наддаването за Роналдо, саудитските пари ще участват и в търга за гранд от Висшата лига. Според The Telegraph, страната ще подкрепи оферта от частния сектор за закупуване на един измежду Манчестър Юнайтед и Ливърпул, или и двата.

Наскоро стана ясно, че собствениците на клубовете, които са американци, обмислят продажба и подкрепят нови инвестиции. Нюкасъл, който също е част от Висшата лига, вече е финансиран от саудитски консорциум. Все още преговорите по всички сделки са в начална фаза и не е ясно дали ще се осъществят, но силното представяне на Саудитска Арабия на световното със сигурност ще повиши още повече държавните амбиции за експанзия във футбола.

По-късно новината бе официално потвърдена от спортния министър Абдулазис бин Турки Ал-Фейсал.

"Това е най-гледаното първенство в Саудитска Арабия и региона и Премиър лийг има много фенове. Не мога да говоря от името на частния сектор, но там има голям интерес, както и голяма страст към футбола. Определено бихме подкрепили, ако някои саудитски частен сектор се включи, защото знаем, че това ще се отрази положително на спорта в кралството", отговори той именно на въпрос за отношението на управляващите в една от най-богатите страни в света към придобиване на някои от клубовете на Острова.