Шампионите на Саудитска Арабия представиха Карим Бензема като нов играч, а той позира с екипа на Ал Итихад и каза:

"Идвам в добро първенство със силни играчи".

Деветката на Реал подписа с прясно излъчените първенци на страната срещу сума от почти 100 милиона евро годишно.

Карим игра 14 години в Мадрид, спечели 25 трофея и вкара 354 гола за клуба, преди на 35 г. да реши, че е време за съвсем друго предизвикателство.

"Постигнах много в Европа - каза при представянето му нападателят. - Сега е време за нов проект. Кристиано е тук и вече показа на света колко силна може да е тази лига. Очаквам много от престоя си тук."

Договорът на Бензема с Ал Итихад е за три сезона.

В същото време бащата и агент на Лео Меси - Хорхе, е в Барселона за преговори с президента на клуба Жоан Лапорта. И докато щабът около аржентинската суперзвезда е уверил каталунците, че приоритет е завръщане именно там, всички са наясно, че офертата от Саудитска Арабия е в пъти по-изгодна икономически за Меси.

Тя е факт от сряда сутринта, когато Хорхе Меси е провел разговор с човек от Ал Хилал, вицешампион на Азия и трети гранд на страната. И е чул предложение, което - според каталунския "Мундо Депортиво" - възлиза на около 400 милиона евро годишно за 2 сезона.

Решението ще бъде взето до края на седмицата, като трети избор е преминаване в Интер (Маями), откъдето също вече има конкретна оферта.