Английският национален селекционер - Гарет Саутгейт, очакваано бе щастлив след класирането на тима му за полуфиналите на Мондиала.

"Трите лъва" са сред най-добрите 4 в света за първи път от 28 години, а Саутгейт сподели:

"За мен е невероятна привилегия да бъда мениджър на Англия, да успея да изведа този отбор толкова далеч. Познавам хората, които са постигнали подобно нещо в миналото, изключително много ги уважавам.

Преди този мач ние искахме да останем тук още една седмица. Изключително съм горд от това, което направиха играчите и всички в щаба на тима".

Неговият колега от отсрещната страна - Яне Андерсон, призна по-голямата класа на противника и заяви, че победата на Англия е заслужена.

"Определено не направихме добър мач, това не беше нашата игра, това не беше отборът, който достигна до четвъртфиналите.

Не мога да повярвам какво се случи, но ни надиграха тотално. Много е трудно да се говори след такава загуба. Победиха ни с нашето оръжие".

Звездата на Англия - Хари Кейн, не изигра най-добрия си двубой, но заедно със съотборниците си бе на седмото небе след успеха.

"Толкова много се подготвяхме за този мач. Мисля, че бяхме фантастични. Швеция ни затрудни с дълги топки от защитата, много центрирания. Много сме щастливи.

Чака ни нов голям мач. Знаем какво ще се говори в Англия. Чувстваме се добре, уверени сме. Трябва да продължим по същия начин.

Феновете бяха страхотни тук. Довечера ще гледаме видео от начина, по който са празнували вкъщи", заяви Кейн.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/108579-48238-4713/033100