Има огромен риск от инциденти и безредици в неделя около мача на ЦСКА 1948 с ЦСКА.

Това алармираха от столичната полиция, като призоваха БФС да направи промяна. Както е ясно, ЦСКА 1948 иска да приеме лидера в класирането на клубния си стадион в Бистрица, отпускайки само 250 билета за многохилядната "червена" агитка.

От ЦСКА, кметът на Бистрица и полицията призоваха БФС да премести мача на Националния стадион, за да се осигури безопасността на всички. Но от футболната централа заявиха преди ден, че риск няма и той остава по програма в Бистрица в неделя от 16:45.

От СДВР днес помолиха феновете на ЦСКА да не отиват в полите на Витоша, ако нямат билети. Нещо, което ултрасите отказаха да направят и се заканиха да окупират стадиона.

Затова от полицията бяха категорични, че ако трябва, ще се наложи затваряне на пътя към Бистрица, за да се избегнат инциденти.

"От МВР е преценено, че срещата е с висок риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите, заяви на пресконференция старши комисар Георги Алексиев, заместник-директор на СДВР. - Апелирам към феновете - излишно е да идват в района на стадиона, ако нямат закупен билет. СДВР ще изпълни задълженията си по охрана на обществения ред, а при необходимост пътната артерия до стадиона ще бъде затворена. Единствено в компетенцията на БФС е да премести срещата, но е имало и други случаи, в които нашето мнение не е било вземано под внимание", допълни той.

Така към момента двубоят остава на малкия стадион в Бистрица, като ако от БФС не го преместят, шансът за безредици в неделния следобед изглежда повече от сериозен.