Делегация на Ботев Пловдив, съставена от изпълнителният директор Алексей Киричек, спортният директор Артур Платек, старши треньорът Душан Керкез и футболистите Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов и Николай Минков, както и талисманът на отбора - Бенкса, занесоха Купата на България в общинския съвет на Пловдив.

Ботев Пловдив триумфира с Купата на България в сряда, след като се наложи над Лудогорец с 3:2 във финала, изигран на Националния стадион "Васил Левски". "Жълто-черните" бяха посрещнати от кмета на Пловдив Костадин Димитров и председателя на общинския съвет Атанас Узунов.

Домакините получиха специални фланелки от Ботев в чест на спечеления трофей. Кметът на Пловдив изрази радостта си от постигнатия триумф на пловдивския клуб.

"Сега е времето на Пловдив. Изключително благодарен съм на тези над 10 000 хиляди запалянковци, които в дъждовното време бяха на Националния стадион. Показахме, че има Господ в последната секунда. Спортът е социален феномен и в тези моменти, когато ни предоставя такива възможности на радост, трябва да осъзнаваме, че парите, които се инвестират в спортната инфраструктура, не са инвестирани напразно", заяви Димитров.

От клуба обявиха също, че днес ще отпразнуват спечеления трофей с тържествено шествие. Феновете на "жълто-черните" се събират в 17:00 часа пред стадион "Христо Ботев".

От там те ще тръгнат към сградата на община Пловдив, където купата ще бъде вдигната в 19:12 часа.