Сензационни обвинения са на път да се стоварят върху легендата на испанския футбол Давид Вия, който вероятно не е и подозирал за такава опасност.

Според американското издание Sports Illustrated, нападателят скоро ще трябва да отговаря пред съда за сексуален тормоз на служителка на отбора Ню Йорк Сити, за който игра от 2015-а до 2018 г.

Испанецът днес е на 38 години и се отказа от активна кариера през ноември 2019-а, а сега е един от съсотбствениците на клуба Куинсбъро в Ню Йорк, където живее.

Но обвиненията са за минали деяния.

Според информацията, която още не е потвърдена официално нито от клуба Ню Йорк Сити, нито от съда в Бруклин, за който се говори че подготвя делото, секретарка е била системно опипвана и атакувана с неприлични предложения от голаджията.

Детайли и името на служителката не се споменават, но се казва, че тя е говорила испански и именно затова е била сравнително често в контакт с Вия.

"Той редовно минаваше покрай мен и ме опипваше, намигаше ми и се държеше така, сякаш сме любовници - цитирана е жената. - Най-лошото е, че на шефовете това им се виждаше смешно, защото Давид беше звездата на отбора."

Самият Вия моментално отрече в официално изявление да е виновен по такива обвинения. Той ги нарече "напълно измислени" и "опит да се урони неговата репутация, градена с години".

А тя наистина е безупречна, или поне - до този момент. Давид живее в Ню Йорк със съпругата си Патрисия, с която са семейство от близо 15 години, както и с трите им деца.

Кариерата му е славна, като от мнозина Вия е смятан за най-добрият нападател в историята на испанския футбол.

Той има 98 мача с 58 гола за родината си, стана световен и европейски шампион с "Ла Фурия", взе титла в Примера с Атлетико и два пъти с Барселона, спечели и Шампионската лига с каталунците.