Бъдещето на Ерик тен Хаг на "Олд Трафорд" е решено, а Манчестър Юнайтед вече има списък с потенциалните му заместници, пишат медиите на Острова.

Според информациите, Тен Хаг ще бъде уволнен след края на сезона - решение, което вече е взето от екипа на новия акционер в клуба сър Джим Ратклиф.

Подобен ход изобщо няма да е изненада. Не само заради представянето на Юнайтед под ръководството на Тен Хаг, но и заради поверяването на спортната власт в клуба в нови ръце, което предполагаше промяна и на този ключов пост.

Сега обаче предствоят преговори, защото Манчестър Юнайтед ще се нуждае от нов треньор от лятото.

Според медиите на Острова в списъка има три имена. Това са Роберто де Дзерби, който е начело на Брайтън, Томас Франк, който е начело на Брентфорд, както и изненадата - Гарет Саутгейт.

До момента не е имало никакви индикации около краткосрочното бъдеще на Саутгейт, което да е свързано с клубния футбол. Спекулациите обаче са, че след края на Евро 2024 националният селекционер на Англия може и да се впусне в авантюрата Юнайтед.

Разбира се, на този етап това са само предположения и няма нищо сигурно, но при всички положения появата в списъка на име като Саутгейт буди интерес.

Иначе в клуба са решени, че искат да заложат на доказал се треньор във Висшата лига, бил и той с визитка в по-скромни клубове.

На "Олд Трафорд" са се отказали от някои чуждестранни варианти, след които бе и Зинедин Зидан.