Селекционерът на България Младен Кръстаич застана пред медиите преди старта на европейските квалификации.

"Лъвовете" започват кампанията си в петък от 19 часа с мач срещу Черна гора в Разград, а останалите тимове в групата ни са Сърбия, Унгария и Литва.

Кръстаич бе категоричен, че целта в утрешния двубой е победа, като ще бъде доволен и тя да дойде след "грозен футбол".

"Очаквам тежък мач, имат по-опитни от нас футболисти, мачът вероятно ще бъде равностоен, но имаме необходимите качества за победа. Нямам против да играем лошо и да печелим, ако зависи от мене. Има мачове, в които съпреникът не ти позволява да играеш на ниво, но не знаеш какво да очакваш и това прави футболът интересен. Очаквам от своите играчи да дадат максимума. Нашата цел е да продължим работата, да покажем максимална концентрация. И да продължи тенденцията на феновете - доверието към тях да се завърне", обясни спецът.

Той няма да може да използва контузените Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиан Стефанов, а защитникът на Лудогорец Антон Недялков пък е в лагера, но не тренира пълноценно.

Въпреки това, Кръстаич бе категоричен, че е наясно със стартовите 11 за мача. И предупреди, че всеки, който не се раздава за националния отбор, повече няма да бъде викан.

"От 3-4 дни имам идея как да изглежда 11-орката. Разполагам с достатъчен брой млади играчи. В състава може да има както познати, така и непознати имена. Играчите трябва да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди това. Единственият начин да върнем доверието е да постигаме резултати", завърши сръбският треньор и за пореден път увери, че не усеща натиск относно избора си на играчи за националнич отбор.

Пред медиите застана и националът Кирил Десподов, който също предупреди, че мачът срещу Черна гора ще е голяма битка.

"Отборът е млад, но най-важното е да сме спокойни и да спазваме тактическата дисциплина. Трябва максимално раздаване на терена. Трябва всички да сме на 100 процента и да се борим. Направихме много добри резултати в последните четири мача и натрупахме самочувствие. Сега трябва да пренесем тези добри резултати и в квалификациите. Черна гора е доста опитен отбор с добри играчи. Няма да бъде лесен мач. Утре ще бъде голяма битка на терена. Така бих определил мача утре", заяви Десподов.