Сенегал плаче, а със сигурност плаче и Садио Мане - една от големите звезди на световния футбол и Мондиал 2022. Или поне такава се очакваше да бъде, но надвисва реална опасност да не го видим изобщо по терените в Катар.

Нападателят на Байерн и капитан на "лъвовете от Теранга" е с травма от последния мач на клубния му тим преди паузата, а прегледите във вторник показаха - Мане няма как да е готов за "първите мачове" на Сенегал на турнира.

Диагнозата не е съвсем точна като продължителност на възстановяването, но африканският тим трябва да стигне елиминациите, за да имаме шанс да видим Садио в игра. Поне 2 седмици, считано от вторник, той няма да е готов да тренира пълноценно.

Фазата на групите продължава 12 дни, а започва след 5, така че има шанс за осминафиналите, ако Сенегал стигне до тях, вторият в класацията на "Златната топка" за годината да е направил 1-2 тренировки с отбора.

И да бъде включен в игра, макар и очевидно без да е в идеална кондиция.

Федерацията нае дори шамани, които да "помогнат" на звездата на тима, но очевидно пред чисто медицинските проблеми те се оказват безсилни.

Мане е лидерът на Сенегал, спечели Купата на Африка през януари с отбора и се очакваше да е една от големите фигури на Мондиала.

Сега съотборниците му трябва да се справят без него в група с Нидерландия, Еквадор и Катар, като стартът е в понеделник срещу "лалетата".