Лудогорец научи имената на потенциалните си съперници за втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Вчера стана ясно, че родният шампион стартира квалификациите срещу първенеца на Грузия - Динамо (Батуми), а днес бе изтеглен и жребият за втория кръг.

При успех над грузинците от Батуми, Лудогорец ще играе срещу победителя от сблъсъка между беларуския първенец Динамо (Минск) и този на Армения - Пюник.

Този втори квалификационен кръг на Шампионска лига е ключов, защото той осигурява сигурно участие в групите на европейски клубен турнир и международен футбол поне до Коледа - нещо, което стана традиция за Лудогорец.

Ако разградчани елиминират Динамо (Батуми), а след това победителят от Динамо (Минск)/Пюник, това означава, че дори отпадане в Шампионска лига праща родния първенец в плейофите на Лига Европа, а дори загуба там ще ги прати в групите на Лигата на конференциите.

Лудогорец играе с Динамо (Батуми) у дома на 9 или 10 юли, а седмица по-късно гостува на отсрещния бряг на Черно море.

При евентуален втори кръг Лудогорец отново ще е домакин в първия мач, след това ще гостува или в Ереван, или на Динамо (Минск) на неутрален терен.

Ако пък Лудогорец загуби първия кръг от Динамо (Батуми), то родният шампион отива в квалификациите на Лигата на конференциите. Ако отпадне кръг по-късно от Динамо (Минск) или Пюник, ще отиде в третия квалификационен кръг на Лига Европа.