Председателят на Манчестър Сити тръгна в остра контраатака след серията нападки към клуба и заплахата той да бъде наказан сурово за нарушаване на Финансовия феърплей на УЕФА.

Един от най-доверените съветници на кралската фамилия в Абу Даби - Калдун ал Мубарак, ръководи тяхната организация Abu Dhabi United Group, която купи Сити преди 11 години. От онзи момент до днес, инвестицията в клуба е над 1.6 милиарда евро, а спечелените трофеи - 10, включително четири титли на Англия.

"Много клубове и хора във футбола завиждат на Сити, ревнуват от нашия успех - каза Ал Мубарак. - Знаем, че на някои клубове не е лесно да виждат нашите постижения. Но реалностите са, че не ние имаме най-скъпия играч във Висшата лига, не ние купихме най-скъпия вратар или нападател. Хората ни взимат правилните решения, инвестираме правилно. Клубът се управлява добре. Това е реалността."

Шефът на Сити визира Пол Погба (Манчестър Юнайтед), Кепа Арисабалага (Челси) и Ромелу Лукаку (Юнайтед) с тези думи. Но истината също е, че първият тим на неговия клуб е събран за близо 750 милиона евро.

"Атакува ни и един ръководител от Испания - продължи Ал Мубарак, като говори за Хавиер Тебас, президент на испанската Ла Лига. Той нарече Сити и ПСЖ "играчки в ръцете на държави от Азия". - Това бе грозно, да намесваме етнически и национални нападки във футбола. Нека той си спомни за Галактикос и Реал от началото на века, когато говори за "неконтролируеми цени, които дестабилизират пазара във футбола". Да си спомни трансферите на Фиго и Зидан, както и да види в коя лига бяха направени те.

Това е атака и срещу Висшата лига, срещу цялото първенство в Англия. Завиждат и на него, защото то е най-разпознаваемото, най-добре работещото, маркетингово с огромна стойност и страхотно като конкуренция. Другите нямат това. Четири отбора от Висшата лига са на двата европейски финала, а това не се харесва на много хора."