Президентът на Българската професионална футобла лига Атанас Караиванов, който попадна в Изпълкома на футболната централа, вярва, че Георги Иванов - Гонзо ще се представи успешно в ролята на президент на футболния съюз. За първи път откакто футболната лига съществува у нас, нейният шеф бива избран в Изпълкома на БФС.

Караиванов заяви, че приоритет в близко бъдеще е постепенно преминаване на администрирането на професионалните Първа и Втора лига към ПФЛ.

"Искам първо да поздравя г-н Иванов за избора му за президент на БФС. Мисля, че той категорично показа, че е човекът спечелил доверието на най-много делегати на този извънреден конгрес. Направи ми впечатление, че самата му кампания и срещите с клубове бяха успешни. Аз не съм се занимавал с такава кампания, но получих достатъчно голям брой отзиви от клубове, футболни деятели, че са впечатлени от комуникацията с него в тези срещи. Предполагам, че това е надделяло при формирането на избора", смята Караивнов.

Той добави, че досега е с отлични впечатления от работата на Гонзо като технически директор, защото офисите им в страдата на футболната база в Бояна са един до друг.

"Tрябва да отбележа, че офисите ни в сградата на НФБ "Бояна" са врата до врата. Имам преки впечатления от периода, в който бе назначен като технически директор. Видях начина, по който работи, идеите, които реализира с много енергия и хъс. Надявам се, че за тази тежка и отговорна позиция ще покаже своето умение да носи отговорност и да работи в екип. Убеден съм, че ще се справи - той опозна системата и обогати опита си от работата в големи клубове. Едно от нещата, които още от самото начало трябва да се случат, е да се успокои футболната общественост и да се вдъхне увереност на обществото, че промяната е реална и е за добро", сподели още Караиванов.

Георги Иванов победи Димитър Бербатов в избориет за президент на БФС на Конгреса в петък, като наследява на поста Борислав Михайлов, ръководил родния футбол почти две десетилетия.