Левски започна успешно новата футболна година и победи Пирин с 2:1 в Благоевград.

Изключително трудно начало за "сините", които трябваше да играят с човек по-малко от 34-ата минута на мача, но въпреки това се справиха по отличен начин с десет на терена и измъкнаха трите точки.

Истината е, че "сините" не изиграха блестящ мач, но с оглед развитието на мача и създалата се ситуация, най-важното в случая бе да се постигне победа.

От друга страна трябва да отчетем, че и Пирин направи тъврде малко, защото "орлетата" създадоха по-чистите си положения преди червения картон, а след това в продължение на почти цял час игра не стигнаха до положение.

Първите 15 минути на мача преминаха изцяло в половината на Пирин, като Левски напълно заслужено поведе.

Усилият на тима бяха възнаградени от Марин Петков - заместникът на продадения Уелтън, който се оказа най-съобразителен и довкара избитата от вратаря на Пирин топка.

Солиден старт, след който Левски продължи да натиска своя съперник, но още с първата си контраатака Пирин изравни.

Снимка: БТА

Асен Дончев пусна чудесен извеждащ пас, а Уго Комано се откъсна от отбраната и вкара за 1:1.

Нещата станаха ужасяващи за Левски, когато отбраната отново изпусна Комано, а Хосе Кордоба го задържа и фаулира.

Първоначално съдията отсъди фаул и жълт картон, но след преглеждане на ситуацията с ВАР, решението бе променено на фаул и червен картон за панамския национал.

И когато нещата изглеждаха най-кошмарни за Левски, съдбата се усмихна на "сините", защото те успяха да поведат след изключително нелеп гол.

Вместо да изчисти топката, Маду Диане незнахно защо тръгна да я води в малкото наказателно поле, а настоятелният Рикардиньо успя да протегне крак и да я отклони към вратата.

Нелеп гол, но резултатът вече бе 2:1 за Левски, а това се оказа и победното попадение.

Снимка: БТА

През втората част Левски умело запази аванса си, като именно "сините" направиха няколко доста сериозни пропуска и трябва да съжаляват, че дори и с човек повече не победиха по-убедително.

Така Левски временно се изкачи до четвъртото място с 38 точки, а Пирин остава предпоследен с 16.