Бруно Акрапович за втори пореден път изведе Локомотив (Пловдив) до трофея за Купата на България.

Пловдивчани победиха ЦСКА с 5:3 след изпълнение на дузпи, а решителният момент бе спасеният наказателен удар на Али Соу.

Илко Пиргов се отчете с уникална намеса, а се появи в 119-ата минута, именно с целта да хване дузпа.

Ходът на Акрапович се оказа гениален, а той сподели, че го е планирал още преди седмица, но е предупредил единствено Пиргов за него.

"Излязохме със самочувствието и желанието да спечелим. Мартин Луков беше много добър в мача с Левски. Голяма е заслугата му, че сме тук.

Направих смяната нарочно, защото Илко знае как да пази дузпи. Обичам България.

Това е една уникална победа. Имахме самочувствие на терена. Обичам тези момчета, които дадоха всичко от себе си. Феновете? Страхотни сте.

Срещу ЦСКА и Левски - не ни вкараха един гол в три мача. Това е чудесно. Това са големи отбори. Планът беше преди няколко дни Илко да влезе ако се стигне до дузпи. Никой не знаеше за това. Само аз и Пиргов. Не бях казал на никого. Това е психологически прийом. Направих го нарочно. Дори да вкараш малко дете, противникът се чуди какво става. Илко донесе Купата.

Очакванията винаги са големи. Аз работя да няма очаквания обаче. За титла да се борим в тези трудни времена е трудно. Това е трудна работа, но ще се опитаме да направим силен сезон като този

Беше много трудна, но заслужена купа. ЦСКА е много силен отбор с индивидуална класа и широка пейка. На тази жега това, което направихме днес пореден път е страхотно. Такова самочувствие в съблекалнята рядко се среща. Момчетата го заслужават. Тази смяна беше планирана, но не казах на никого. Имаме страхотни играчи, момчета с характер. Съжалявам за Крушчич. Той е добър треньор и има характер. Жал ми е за него, че се отказва.

Когато работиш честно и здраво, всичко се връща. Благодаря на всички в клуба, които работят с мен. От г-н Крушарски не искам нищо. Само да намерим играчи, с качества и характер, които да подобрят отбора", сподели той.

ИЗБРАНО