ЦСКА ни показа четири графики с два предпроектни варианта за нов стадион, който трябва да се появи на мястото на сегашния "Българска армия". Клубът не даде почти никакви подробности по темата, като засега знаем само, че има воля да направи тази крачка.

Срокове... Подробности... Начин на финансиране, стойност на проекта... Тези неща засега остават скрити или недоизказани в публикации, далеч от официалните съобщения на клуба.

Очевидно е, че ЦСКА има нужда от нов дом, настоящият е на 52 години и почти не е претърпявал ремонти през този период. Състоянието на "Армията" никак не е цветущо.

Вариантите, показани днес в графичен вид, са два:

Първият е на фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2, виж долу). Той е с прилежащи игрища, правоъгълна форма на трибуните тип "английски" и плътно покриваща козирка, която опасва и четирите сектора.

Снимка: www.cska.bg

Снимка: www.cska.bg

Вторият е на фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Компанията е регистрирана в Калифорния, като галерията с нейни проекти може да се види на официалния сайт.

Този вариант е близък до онзи, показан преди 8 години от тогавашните собственици на ЦСКА - фирма "Титан", като дизайнът отново бе изготвен от същата фирма. Далеч по-футуристичен, с елипсовидна форма и "разкъсани" козирки над секторите.

Снимка: www.cska.bg

Снимка: www.cska.bg

Dir.bg ви пита - какво мислите вие по темата?

Реалистично ли е ЦСКА да успее в този си амбициозен план, при всички проблеми с разрешенията за строеж на каквато и да е сграда в рамките на Борисовата градина?

И ако отговорът е "да", кой вариант ви допада повече?