Щастливите 13" е рубрика на Dir.bg за една легенда. Култовата игра на Български спортен тотализатор - Спорт тото 1 с неговите 13 мача, е ветеран на 64 години у нас и отдавна има народната любов. Всяка седмица ще ви представяме тези 13 мача, които могат да ви донесат съвсем немалки печалби.

Колонката с мачове в 48-ия тираж можете да пуснете до 12 часа на 19 юни в пунктовете на Спортния тотализатор, но и онлайн - страницата www.toto.bg.

Този уикенд основният акцент е от Евро 2020, като в събота и неделя ще се насладим на пет двубоя. В действие ще видим големи сили на континента като Испания, Франция, Германия, Италия и Португалия.

Рабира се, за да бъде спазена традицията двубоите да са 13, в колонката са включени и мачове от норвежкия елит, който единствен върви с пълна сила въпреки Европейското.

Ето и кои са "Щастливите 13" на Спорт Тото този уикенд:

Снимка: Getty Images

1. Унгария - Франция, събота 16 часа

2. Португалия - Германия, събота 19 часа

Със сигурност най-вълнуващият мач от втория кръг на груповата фаза, който противопоставя актуалния шампион Португалия и един от колосите в тази игра - Германия.

Мачът е с изключителен залог, а ново поражение за Бундестима насред Мюнхен може до  голяма степен да изправи Бундестима пред ново шокиращо отпадане в групите след това на Мондиал 2018. Немците вече загубиха от Франция с 0:1, а дори и да спечелят последния си мач срещу Унгария, е малко вероятно три точки да бъдат достатъчни за преодоляване на групата.

Португалия от своя страна се мъчи доста срещу Унгария в първия си мач, но все пак с три късни гола спечели с 3:0, а успех над Германия ще накара "мореплавателите" вече да мислят за фазата на елиминациите.

3. Испания - Полша, събота 22 часа

"Ла Фурия" и Полша започнаха първенството с издънки, като място за отстъпление вече няма. Испанците изненадващо не победиха Швеция у дома в мач, в който имаха тотално превъзходство. Но така и не вкараха гол.

Поляците пък едва ли могат да извлекат особени позитиви от представянето си срещу Словакия, което има донесе поражение с 1:2.

На стадиона в Севиля испанците вече нямат право на нова грешка, която сериозно би поставила шансовете им за продължаване напред под въпрос. Испания ще излезе като сериозен фаворит, по всяка вероятност Полша ще предприеме тактиката на Швеция - да се брани до последната минута. Въпросът е ще успее ли този път Испания да се разпише, или ще видим нова серия пропуски и грешна стъпка.

Снимка: Getty Images

4. Швейцария - Турция, неделя 19 часа

5. Италия - Уелс, неделя 19 часа

Може би за изненада на мнозина, италианците са абсолютните отличници на това първенство до момента, след като стартираха с две победи от по 3:0.

А в това няма нищо случайно, защото освен, че разполага със силен тим, Италия влезе и на този шампионат в серия от 28 поредни победи, която мнозина подцениха и не взеха насериозно, а очевидно зад нея нямаше нищо случайно.

Страхотен и вдъхновяващ футбол, от очевидно доста мотивиран и силен колектив набързо сложи Скуадрата сред фаворитите за трофея. Момчетата на Манчини вече си осигуриха място на осминафиналите, но ще искат да отидат там като първенец в групата си.

Първото им място заплашва единствен отборът на Уелс, който също се превърна в приятна изненада. Бейл и компания измъкнаха равенство от Швейцария, а след това донякъде изненадващо, но напълно заслужено удариха Турция.

Така с 4 точки "драконите" почти сигурно ще бъдат сред най-добрите 16, но за да са сигурни ще търсят точки и срещу Италия. Дори и загуба за Уелс, съчетана с реми или победа на Турция в другия мач, ще остави "драконите" на второто място.

Снимка: Getty Images

6. Сандефьорд - Викинг, събота 16 часа

7. Мьондален Стрьомгодсет, събота 16 часа

8. Бран - Од Гренланд, неделя 19 часа

9. Хаугесунд - Кристиансунд, неделя 19 часа

10. Мьолде - Стабек, неделя 19 часа

11. Розенборг - Сарпсборг, неделя 19 часа

12. Тромсьо - Лилестрьом, неделя 19 часа

13. Волеренга - Бодьо/Глимт, неделя 21 часа

Ето и прогнозите на Dir.bg за "Шастливите 13":

1. Унгария - Франция - 2

2. Португалия - Германия - Х

3. Испания - Полша - 1

4. Швейцария - Турция - Х

5. Италия - Уелс - 1

6. Сандефьорд - Викинг - 1

7. Мьондален - Стрьомгодсет - 1

8. Бран - Од Гренланд - 1

9. Хаугесунд - Кристиансунд - 2

10. Мьолде - Стабек - 1

11. Розенборг - Сарпсборг - 1

12. Тромсьо - Лилестрьом - Х

13. Волеренга - Бодьо/Глимт - Х